Ürün Danışma Hattı
+90 (850) 500 15 51
Ürün ekle
Fiyat al
Gönder
Sporcuların Kesinlikle Kullanması Gereken Vitaminler!

Sporcular için egzersiz ve antrenman dan daha önemli olan beslenmedir. Ve beslenme sırasında vücudumuz almamız gereken besinler vardır. Bu besinleri devamlı olarak vücudumuza alamayabiliriz bu tür durumlarda takviye gıda kullanımına başvurabiliriz.

Sporcuların Kesinlikle Kullanması Gereken Vitaminler Nelerdir?

Spor öncesi ve sonrası kullanılabilecek vitaminleri sizlerle inceleyeceğiz.

Spor Öncesi:

  • B6 Vitamini (Piridoksin): Spor öncesi alınan B6 vitamini, vücudun enerji üretimine yardımcı olabilir. Ayrıca, kas ve sinir fonksiyonlarını destekleyerek performansı artırabilir.
  • B12 Vitamini (Kobalamin): B12 vitamini, spor öncesi alındığında oksijen taşıma kapasitesini artırabilir ve enerji seviyelerini yükseltebilir.
  • C Vitamini (Askorbik Asit): Spor öncesi alınan C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu spor sırasında olası enfeksiyonlara karşı koruyabilir. Ayrıca, kas ve tendon hasarlarının iyileşmesini hızlandırabilir.
  • D Vitamini: Spor öncesi alınan D vitamini, kemik sağlığını destekleyebilir ve kas gücünü artırabilir. Ayrıca, performansı ve genel sağlığı iyileştirebilir.

Spor Sonrası:

  • C Vitamini (Askorbik Asit): Spor sonrası alınan C vitamini, egzersiz sırasında oluşan oksidatif stresi azaltabilir ve kasların iyileşmesini hızlandırabilir.
  • E Vitamini (Tokoferol): Spor sonrası alınan E vitamini, kas hasarlarının onarılmasına yardımcı olabilir ve hücrelerin oksidatif stresten korunmasına destek sağlayabilir.
  • Folat (B9 Vitamini): Spor sonrası alınan folat, yorgunluğu azaltabilir ve enerji seviyelerini artırabilir. Ayrıca, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olabilir ve kasların iyileşmesini hızlandırabilir.
  • K Vitamini: Spor sonrası alınan K vitamini, kan pıhtılaşmasını destekleyebilir ve olası kanamaları önleyebilir. Ayrıca, kemik sağlığını destekleyerek spor sonrası olası yaralanmaların iyileşmesini hızlandırabilir.

Vitaminler ne kadar faydalı olsa da veya kullanmaya ihtiyacınız olsa da, kullanımı öncesinde kesinlikle uzmana danışmanızda fayda vardır. Sporcuların takviye gıda almadan önce uzman bir antrenöre veya beslenme uzmanına danışması gerekmektedir.

0