Ürün Danışma Hattı
+90 (850) 500 15 51
Ürün ekle
Fiyat al
Gönder
Folik Asit

B grubuna ait olan bir vitamin olan Folik Asit, yeşil yapraklı bitkilerde yaygın olarak bulunduğu için bu isim verilmektedir. İlk keşfedilmesi ise 1940'lı yıllara kadar gitmektedir. Özellikle bebeklerin zihin sağlıklarını ciddi ölçüde etkilediği düşünüldüğü için son dönemlerde hamilelik öncesi dönem başta olmak üzere fazlasıyla tercih edilir. Folik asit, bir vitamin olduğu için eksikliğinde bazı sorunlara da neden olabilir. Bu yüzden yalnızca kadınlar değil, erkekler de bu vitaminden yararlanabilir.

Folik Asit Nedir?

Yeşil yapraklarda oldukça yaygın olarak bulunan folik asit, bir vitamindir. İlk olarak 1941 senesinde ıspanağın yapraklarında keşfedilmiştir. Eksikliği sonucunda anemiye sebep olabilir. En sık rastlandığı yerler ise tropikal bölgelerdir. Eksikliğin sebebi ise protein ve kalorinin eksik olmasıdır. En çok hamilelik dönemlerinde ve sindirim bozukluklarında rastlanır. Özellikle fazla alkol tüketen insanlarda folik asit eksikliği oldukça fazla görülür. Ancak bu durumun elbette çaresi vardır. Takviye folik asit vitamin haplarını kullanarak bu eksikliğin giderilmesi büyük ölçüde mümkündür.

Folik Asit Ne Zaman Kullanılır?

Hamilelik döneminde folik asit kullanımı bebeğin sağlıklı gelişim şansını arttırır. Hamilelik öncesinde başlanması genel olarak tavsiye edilir. Ardından hamilelik boyunca ve emzirme dönemlerinde de tercih edilir. Folik asit dozuna ve miktarına uzman doktorlar tarafından karar verilmesi daha uygun olacaktır. Bu sayede hamilelik döneminde olası bir folik asit eksikliği sorununun da önüne geçilmiş olunur. Folik asitleri bu açıdan takviye edici olarak alarak kullanımına başlayabilirsiniz. Vitamin olarak bulunan folik asitler, eksikliğinde bazı yan etkilere yol açacağı için vitaminleri mutlaka kullanılmalıdır.

Folik Asit Nasıl Kullanılır?

Folik asit kullanımı, yaygın olarak günde bir tane alınarak tercih edilir. Mümkün olduğunda aynı saatlerde alınması tavsiye edilir. Bir bardak su ile her gün aynı saatlerde alınan folik asit, hem anne sağlığına hem de bebeğin zihinsel gelişimini daha sağlıklı tamamlamasını sağladığı için tavsiye edilir.

Folik Asidin Yararları Nelerdir?

Vitamin olarak bilinen folik asit, beyaz ve kırmızı renkli olan kan hücrelerinde etkilidir. Folik asit sayesinde kanda oksijen daha sağlıklı olarak taşınır. Bunun sonucunda daha sağlıklı olunur. Hem anne sağlığına hem de bebek sağlığına oldukça yararı vardır. Düzenli ve sağlıklı kullanımlarda kilo aldırma gibi yan etkilere de sebep olmaz. Folik asit kullanımında önemli olan adet değil, dozdur. Bu yüzden yararlı diye kendiniz alıp kullanmamalı, mutlaka bir uzman doktor fikrine başvurmalısınız.

Folik Asit Nereden Alınır?

Folik asit birçok eczaneden ve takviye edici ilaç ve vitamin sağlayan firmalardan alınabilir. Avicenna da takviye edici ilaçlar konusunda oldukça başarılı olan ve sektörde ilaç üretimi yapan firmalardan biridir. Buradan da folik asit takviye edici vitaminler alınabilir. Üstelik müşteri odaklı yapısı ve kaliteli ürünleriyle oldukça da beğenilmekte ve tercih edilmektedir.

0